Gerardimontium vulgo GheertsbergheGerardimontium
Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis

Jacques & Christ

Beste lezers,

Ondertussen heb ik mijn eerste jaar als voorzitter van Gerardimontium erop zitten. Een taak die ik met veel enthousiasme opnam.
Samen met het kersvers verkozen bestuur werd er geopteerd om een nieuwe, frisse wind te laten blazen bij Gerardimontium om de werking verder uit te breiden.
Helaas, dit was buiten de waard gerekend. Covid-19 stak stokken in de wielen waardoor we onze plannen voor de toekomst van Gerardimontium op een laag pitje dienden te zetten, wat de uitbreiding van onze activiteiten betreft.
Desalniettemin werd er achter de schermen flink doorgewerkt om, naast onze tweemaandelijkse publicaties, ervoor te zorgen dat 2021 een feestjaar zou worden voor Gerardimontium.
In 2021 bestaat onze vereniging 25 jaar en dit kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan. Fysiek feesten zit er naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan, gezien de huidige coronaregelgeving, niet direct in.
Vandaar dat we besloten om al onze publicaties, verschenen voor 2021, aan te bieden met een korting van 25 percent. Interesse in een publicatie? Kijk dan verder in onze Binnenkrant of neem een kijkje op de website van Gerardimontium via www.gerardimontium.be

Eind 2020 sloeg het noodlot toe bij Gerardimontium en werd onze vereniging getroffen door het overlijden van twee van haar steunpilaren: redactiesecretaris Jacques De Ro en bestuurslid Christ Van Cauwenberge.
Beiden hadden met hun volhardend engagement en liefde voor de geschiedenis van onze stad nog zoveel kunnen betekenen voor Gerardimontium. We hopen dat hun echtgenotes en kinderen steun vinden om hun verdriet een plaats te geven.
In 2020 verloren ook enkele leden van ons een dierbare aan een slepende ziekte, het coronavirus,…
Niemand kon op aloude traditie afscheid nemen, wat het overlijden des te pijnlijker maakte. Laureaat van het Eremerk Graaf Boudewijn 2011, Albert Schrever, werd geconfronteerd met het veel te vroeg heengaan van zijn schoondochter Virgie.
Via deze weg wil het bestuur van Gerardimontium dan ook iedereen, die het voorbije uitzonderlijke jaar met een verlies te maken kreeg, zijn medeleven betuigen.

Jacques en Christ laten een enorme leegte na binnen onze vereniging. Maar we zijn er nog en we zullen het pad van Gerardimontium verderzetten. Hopelijk met de steun en inzet van onze leden.
Gerardimontium wil starten met een nieuw verhaal, een nieuw hoofdstuk in de geschiedschrijving van Geraardsbergen en daar hebben we heel wat helpende handen voor nodig. Heb je zin om als vrijwilliger je schouders te zetten onder ons project? Kijk er dan
vlug deze Binnenkrant op na. Denk je een inhoudelijke meerwaarde te kunnen betekenen voor Gerardimontium of zie je het zitten om deel uit te maken van onze redactie? Dan horen we het graag via info@gerardimontium.be.

Veel leesgenot en hou het veilig voor jezelf, familie en vrienden.

Ilse Roggeman,
voorzitter