Gerardimontium vulgo GheertsbergheGerardimontium
Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis

Herdenking oprichting van de ‘Union Allumettière’ 1912-2012. Deel 2: Maurice Van Buggenhout als ‘incontourable’directeur op vlak van productie en personeel


Download de PDF versie van dit artikel
Auteur:

Danny ROBBEN

Verschenen in:

Gerardimontium 243 (mei - juni 2012)

Citaat:

Danny ROBBEN, Herdenking oprichting van de ‘Union Allumettière’ 1912-2012. Deel 2: Maurice Van Buggenhout als ‘incontourable’directeur op vlak van productie en personeel, in: Gerardimontium 243, Geraardsbergen, 2012.

Rubriek:

Ontplofbare stoffen (662) 

Korte inhoud:

In deze uitgebreide bijdrage wordt de geschiedenis geschetst van een middelgrote multinational die decennia lang welvaart heeft gebracht bij een niet onbelangrijk deel van de bevolking uit de regio Geraardsbergen. De auteur doet zijn verhaal aan de hand van de carrière van twee hoofdspelers die het bedrijf hebben gemaakt tot een succesvolle onderneming en aan de hand van de loopbaan van twee personeelsleden die, completely devoted to the company, als symbool staan voor het geheel van de arbeiders die er werkzaam waren. Het is een verhaal waar al wie enigszins vertrouwd is met de bedrijfscultuur van deze firma zich zal herkennen. Naast de productie van lucifers, fabriceerde en verkocht de firma ook vezelplaten, gekend onder de merknaam “Unalit”.