Gerardimontium vulgo GheertsbergheGerardimontium
Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis

De Sint-Jorisgilde te Geraardsbergen onder invloed van de vrijmetselaarsloge La Discrète Impériale te Aalst (1764-1786) Deel 2 : Geschiedenis van La Discrète Impériale


Download de PDF versie van dit artikel
Auteur:

Christ VAN CAUWENBERGE

Verschenen in:

Gerardimontium 274 (juli - augustus 2017)

Citaat:

Christ VAN CAUWENBERGE, De Sint-Jorisgilde te Geraardsbergen onder invloed van de vrijmetselaarsloge La Discrète Impériale te Aalst (1764-1786) Deel 2 : Geschiedenis van La Discrète Impériale, in: Gerardimontium 274, Geraardsbergen, 2017.

Rubriek:

Openbaar en maatschappelijk leven. Feesten. Volksfiguren (394) 

Korte inhoud:

In deze bijdrage wordt er verhaald over de eigenschappen van de vrijmetselaar, de niet geringe kosten voor de leden en de aanwezigheid van de broeders bezoekers. De huishoudelijke reglementen zijn aan strikte regels onderworpen, alsook de inrichting van de werkplaats als tempel en de kledij van de broeders.
We vernemen alles over de organisatie van de zittingen, de commissie van officieren-dignitarissen, het financieel beheer, de communicatie in de tempel, de liefdadigheid, de archivering van de werkzaamheden, de inhoud van de vergaderingen, de rouwzittingen, de banketten en de graden in de loge.